WAAROM IS BITCOIN EEN LEIDENDE INDICATOR GEWORDEN VOOR DE S&P 500?

Gisteren was er een complete en complete slachtpartij op de wereldwijde financiële markt. Bitcoin viel meer dan 10% bij de dagelijkse sluiting en kwam op een gegeven moment onder de $10.000 voordat het stuiterde. De aandelenmarkt zag ook het grootste eendagsverlies sinds juni. 

Maar waarom leidde Bitcoin ineens de aandelenmarkt bijna tikkertje voor tikje op de koersgrafieken voordat de S&P 500 volgde? Zijn deze bots bearish geworden nadat crypto begon in te storten, of is er iets anders aan de hand? Wat de dynamiek ook is, de correlatie is griezelig.

DID BITCOIN KICK-OFF YESTERDAY’S STOCK MARKET BLOOD BATH?

Bitcoin heeft een stellaire 2020 gehad naast de rest van de crypto-markt, de voorraden en de edele metalen. De één negatieve vlek over deze markten vond op Zwarte Donderdag plaats, maar elke belangrijke markt buiten Dow Jones kon nieuwe jaarlijkse hoogten onlangs plaatsen.

Bitcoin brak boven de $10.000, en de S&P 500 en Nasdaq zetten beide nieuwe hoogtepunten van alle tijden. Maar na de belangrijke cryptocurrency door markt GLB onder ogen gezien veelvoudige verwerpingen meer dan $12.000, kunnen de investeerders beslist hebben winst en DE-risico voor de aanstaande verkiezing van de V.S. te nemen.
Analisten waarschuwden dat het „raar“ kon worden en dat beleggers zouden moeten overwegen hun portefeuille af te dekken met shortposities in aandelen.  En hoewel dat de ineenstorting van de aandelen kan hebben veroorzaakt, verklaart het niet waarom Bitcoin Method de dump bijna een hele dag heeft geleid.

Heeft DE CRYPTOCURRENTIE een LEIDENDE INDICATOR VOOR DE S&P 500?

Bitcoin bracht bijna zijn hele levenscyclus door met bijna geen correlatie tussen zijn koersactie en de beurs. Groot-naam beleggers beweerden dat haar niet gerelateerde prijsactie maakte het een geweldige aanvulling op een beleggingsportefeuille. Maar sinds het begin van 2020, de crypto markt is plotseling de handel slot en stap met grote aandelenindexen en edele metalen.

Volgens de bovenstaande correlatiegrafiek werd de piek van Bitcoin een volle dag eerder bereikt dan de S&P 500. Het duurde ook een volle 24 uur later voordat de daling op de beurs begon, in tegenstelling tot de crypto-markt.

Bitcoin deed zijn best om de steun op het midden van de 11.000 dollar te houden, maar slaagde er niet in om nog dieper te vallen. Als de S&P 500 blijft volgen, samen met deze bizarre correlatie waar Bitcoin fungeert als een leidende indicator, zou het kunnen wijzen op de SPX die vandaag de dag onder de 3400 valt tot potentieel zo laag als 3300 voordat de bel rinkelt op de handelsweek.

Dit weekend is een lang vakantieweekend in de Verenigde Staten, en de beurs zal tot dinsdag sluiten wanneer de handel hervat wordt. Terwijl de beurs slaapt, kan de crypto-markt extreem wild worden.

Alle ogen moeten gericht zijn op Bitcoin als leidende indicator voor zowel de rest van de crypto als de voorraad.