Den demokratiska presidentkandidaten Joe Biden äger ingen bitcoin, ber supportrar att donera kontant

Den amerikanska demokratiska presidenten och den tidigare vice presidenten Joe Biden har avslöjat att han inte äger någon bitcoin efter Twitter-hacket.

Den presumtiva demokratiska presidentvalen Joe Biden avslöjade att han har noll bitcoin ett dygn efter att hackare komprometterat sitt Twitter- konto för att begära bitcoin från sina följare. Den tidigare vice presidenten avslöjade att han inte äger någon Bitcoin Evolution och skulle inte be någon skicka honom något. I stället riktade han sina följare till en webbplats där de kan donera i amerikanska dollar. Joe Biden, som kommer att ta på sig den nuvarande amerikanska presidenten Donald Trump i valen i november, har inte sagt något om kryptobranschen hittills.

Twitter hack gnistor konversation om bitcoin

Microblogging-plattformen Twitter bevittnade ett stort säkerhetsöverträdelse förra veckan när hackare lyckades kompromissa med berömda folks konton, inklusive den tidigare USA: s president Barack Obama, Jeff Bezos, Elon Musk, Kanye West och många andra för att få bitcoins. Det massiva Twitter-hacket har lett till en konversation om bitcoin och kryptobranschen. Den ledande cryptocurrency bitcoin har fått mainstream-exponering och har väckt intresset för människor. VD för kryptobörsen Binance, Changpeng Zhao, hade sagt att hacket har fungerat som en massiv reklamkampanj för bitcoin.

Vad skulle vara kryptoföreskrifter som under Joe Bidens ordförandeskap?

Den tidigare vice presidenten och den presumtiva demokratiska nominerade Joe Biden har inte tydligt nämnt sina avsikter om kryptobranschen. Men analytiker tror att han är aktuell med tekniksektorns innovationer och kommer att vidta lämpliga åtgärder.

De flesta av de policyer som Joe Biden har föreslagit är på måttlig sida jämfört med vad Bernie Sanders föreslog i sin kampanj tidigare. Joe Bidens stöd för krypto kan få honom röster för kryptosamhället i landet. Tidigare hade Andrew Yang, den före detta demokratiska presidentkandidaten, krävt de positiva reglerna för kryptobranschen. Men han tappade bort tidigare i år och godkände Joe Biden.

FBI undersöker för närvarande det stora Twitter-hacket som hände förra veckan.